Svijet
34

Safet Sušić za Klix.ba: Pogođen sam ubistvima u Parizu

Piše: D. B.
Safet Sušić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Masakr koji su napravila braća Said i Cherif Kouachi u redakciji satiričnog magazina Charlie Hebdo potresao je Francusku, zemlju u kojoj je bivši selektor reprezentacije BiH napravio respektabilnu nogometnu karijeru i izgradio privatni život. Pape se u kratkom razgovoru za portal Klix.ba osvrnuo na nemile događaje u Parizu.

Sušić nije bio u Francuskoj u vrijeme napada braće Kouachi, ali jesu njegova djeca, koja žive u Parizu. Napad ga nije iznenadio.

"Nisam u Francuskoj, ali me je sve ovo pogodilo, posebno jer 30 godina živim u Parizu, djeca mi žive u ovom gradu. Kada sam čuo za pucnjavu, pozvao sam ih telefonom da vidim je li sve uredu. Nažalost, ovo su stvari koje se događaju s vremena na vrijeme. Nisam iznenađen, jer ti ljudi nisu prijetili samo časopisu Charlie Hebdo, nego i cijeloj Francuskoj, već godinama, zahvaljujući njihovim angažmanima u Iraku i drugim zemljama", izjavio je Sušić.

Ukazao je na činjenicu da se ne radi o izolovanom slučaju.

"Problem je što, kad eliminišeš njih dvojicu, ostaju hiljade njihovih istomišljenika, koji su spremni isto učiniti. To je žalosno", završio je Sušić.