Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I šta je svrha boravka Amerikanaca u toj zemlji 20 godina? Šta je sad bolje u Afganistanu nego 2001. godine? Ne kontam
pljacka
Ma sta mislili oTalibnima, oni se vec vise od 40 godina neprekidno bore za zemlju gdje zive. Dok je Alija predao 70% Bosne, jos prije je i jedan metak ispaljen. Bolje reci prije nego sto su ga i doveli na vlast, uprkos ubjedljivoj pobjedi Fikreta Abdica.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Početak kraja američke dominacije ...
razlozi povlačenju su ekonomski, opralo se preko 1000 milijardi dolara, ugradio se ko je trebao i vozdra. Ne može SAD kao nekada tj 90-ih počinjati ratove ...
Isto kao o u bosni, bezveze bili ovdje, nista nisu sprijecili, sve isto kao i u ratu samo bez metaka.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nekada je se to zvala predaja, a dada uljepsano to zvuci jer su ameri u pitanju.
Ove budale se nadaju da ce otic s kosova,pa ljudi su se 20g borili za avganistan,srbi prvi metak kad je puko bjezanija i mirni ko bubica i sad ko fol kad odu .Sto ce otic? Boje se srba?sega ,sala
Ćića mića, gotova priča.
TaIibani ušli na aerodrom u Kabulu - https://youtu.be/nK5_27m4j-Y
Pozivam Klix da banuje profil @NijeBiIo.Prijeti ratom i pokoljem Bošnjaka
Nece druze vjeruj. Ja svaki put kad napisem nesto protiv neprijatelja Bosne budem blokiran po sedmicu, sto znaci da klix administratori po necijoj direktivi rade za neprijatelje Bosne. U to sam uvjeren 1000%.
Sada neka se sami deru!!!
Lijepi strah
Kina će pojesti Afghanistan dok kažeš keks. Već su najavili ulaganja u infrastrukturu od 90 milijardi dolara.
Hocete li i dalje dobijat mak ?
U americi ako si bogat to je zemlja snova ali ako si sirotinja deku,kartonsku kutiju i pod mosts ostalima. Najhebeniji sistem na planeti brutalniji od Idi Amina.
svaka imperija prije ili kasnije prne u fenjer. Budimo realni amerika održava mit o sebi preko filmova i što je više filmova moć je sve manja. Bog je milostiv pa će im dati rasulo na rate.
prije desetak godina više bilo normalnih filmova sad samo morbidni serijali ko crni gavrani nad imperijom i gomile serija o najbrutalnijim ubicama. Sam sotona je u americi što reče Čavez.
Troškovi američke vojske su enormi a efikasnost veoma upitna. Praktično nema rata koji su doveli do kraja a stvorili su haos,korupciju i klaonicu.
Još jednom se potvrdio rezon Makijavelija da plaćeničke vojske ne mogu obraniti ili nametnuti vlast i vladara.
svakoj sili dođe kraj jao si onome ko se sakrio pod njihove skute...
niko više normalan neće računati na njiovu dugoročnu pomoć i savezništvo. Ostavili su ljude u opancima i talibancima.
Konacno "uvidjeli" da se zapadna demokratija ne moze nametnuti Afganistancima 😉. Samo me zanima kada ce procuriti "pravi" razlog ovog povlacenja, koja visoka politika je uzrok ovome, sada jos Talibane, u zapadnim medijima, nazivaju moderaten Taliban, moderate Töne der Taliban.🤔🙄smrdi do neba