{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD zahvatila nova snježna oluja, očekuju se niske temperature

22.2.2015. u 08:46
8
13
SAD zahvatila nova snježna oluja, očekuju se niske temperature
8
Nova snježna oluja zahvatila je istočnu obalu SAD-a sve do sjeverne Georgije, a moguće je da će zadati nove glavobolje već snijegom prekrivenoj Novoj Engleskoj.
Foto: EPA
Foto: EPA


Nacionalna meteorološka služba je saopćila da će nova oluka donijeti novih 15 cm snijega, a možda i više. U subotu navečer je u Baltimoreu palo više od 20 cm snijega, u Washingtonu 13, a u New Yorkunešto više od 5 cm snijega. Kada oluja prođe, vladat će još niže temperature tokom većeg dijela sljedeće sedmie.

Oluja je uzrokovala haos širom SAD-a. Kiša i niske temperature su dovele do proglašenja vanrednog stanja u Tennesseeju. Stanovništvo je upozoreno na poplave koje može uzrokovati topljenje snijega. Vozačima u Washingtonu je savjetovano da ne koriste vozila ukoliko im nisu neophodna. Snijeg je uzrokovao problema na ulicama Philadelphije i New Yorka.

Foto: EPA
Foto: EPA


U Philadelphiji su u subotu otkazani i odgođeni pojedini letovi zbog slabe vidljivosti i vjetrova. Kašnjenja se očekuju i na aerodromima u New Yorku, Washingtonu i Memphisu.

Na sjeverozapadu SAD-a se očekuje više od 20 cm novog snijega, dok se na jugu blizu obale očekuje mješavina snijega, kiše i ledene kiše.

Foto: EPA
Foto: EPA


Snježna oluja prijeti da će donijeti čak 60 cm snijega u Coloradu do početka nove sedmice. U Wyomingu je zatvoren dio autoputa Interstate 80 između Cheyennea i Laramieja.

Nova Engleska se nakon nekoliko snježnih oluja prošle sedmice ponovo suočava s novim padavinama. U Bostonu je palo više od 20 cm snijega.

Meteorolozi upozoravaju da će novi snijeg postati teži jer apsorbuje kišu, što će predstavljati problem za krovove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: