Svijet
10

SAD: Uznemirujući video pokazuje nesreću tokom snimanja filma

Klix.ba
Asistentica kamermana koja je u američkoj saveznoj državi Georgiji snimala biografski film o američkom rokeru Greggu Allmanu, smrtno je stradala pod kotačima voza koji je išao 90 kilometara na sat.

Kamera u vozu snimila je glumca Williama Hurta koji u filmu glumi rokera Gregga Allmana, kako u toku snimanja filma leži na šinama i iznenađen filmski tim koji trči prema njemu kako bi ga spasio od sigurne smrti.

Iako su uspjeli spasiti glumca, nekoliko članova filmskog tima je povrijeđeno, a dvadesetsedmogodišnja asistentica kamermana, Sarah Elizabeth Jones, je poginula. Reditelj filma Randall Miller dobio je zatvorsku kaznu od dvije godine, osam godina uvjetne kazne i novčanu globu od 20 hiljada dolara zbog ubistva iz nehata.

Izvršni producent Jay Sedrish i pomoćnica reditelja Hillary Schwartz osuđeni su na 10 godina uvjetne kazne.

Tužitelj je rekao da su svi okrivljeni jer su znali da im željeznička kompanija CSX Transportation nije dala dozvolu za snimanje na šinama.

Advokat John Johnson kazao je da su redatelj i ostali članovi filmskog tima namjeravali iz scenarija izbaciti scenu na šinama, ali nakon što ih je vlasnik imanja koje okružuje šine pustio da uđu, predomislili su se i krenuli sa snimanjem.