Svijet
19

SAD: Usred snažne oluje avion se počeo raspadati

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Fotografije napuknutog vjetrobrana i oštećenog nosa aviona dokaz su da je let u Delta Flightu 1889 u petak navečer bio intenzivan i zastrašujući.

Zvaničnici su saopćili kako je do oštećenja aviona došlo zbog jake oluje koja je prisilila piliota da sleti u Denver. Airbus A320 prvobitno je trebao sletjeti u Salt Lake City.

"Stalno letim, a to je bilo najstrašnijih deset minuta u mom životu", rekao je putnik Robin Jones.

Glasnogovornica aerodroma Denver Laura Coal kazala je da je jedna osoba prevezena u bolnicu, te da je avion prošao kroz jake turbulenije. Coal nije željela otkrivati razloge zbog kojih je putniku ukazana medicinska pomoć.

"U tim trenucima mislio sam, uredu rekao si svima da ih voliš", kazao je Jones opisujući situaciju.

Prema prvim procjenama na avionu su razbijena prednja stakla, a oštećeni su radar, nos, te navigacijska oprema. Detalji o tome da li je ta oprema već bila pokvarena još uvijek nisu dostupni javnosti.

Mnogi putnici objavljuju slike aviona na društvenim mrežama, a jedan od njih kazao je kako su pričinjenju štetu vidjeli tek nakon izlaska iz aviona.

"Otišli smo iza ugla prozora, mogli smo vidjeti razbijeno vjetrobransko staklo, ali nismo mogli vidjeti da nedostaje dio nosa aviona", kazao je putnik Rob Wessman.

Delta je putnike uputila na druge letove kako bi mogli nastaviti svoja putovanja, a iz Federalne direkcije za avijaciju saopćeno je da će ovaj incident biti istražen.