Svijet
2

SAD: U zimskoj oluji poginulo najmanje 13 osoba

SRNA
Velika zimska oluja, praćena ledenom kišom i snijegom, koja je zahvatila jugozapad SAD, odnijela je najmanje 13 ljudskih života u pet saveznih država, javili su danas američki mediji.

Meteorolozi su izrazili očekivanje da će oluja u narednih nekoliko dana nastaviti ka istoku, u vrijeme kada se očekuje da će na putevima biti veliki broj putnika zbog američkog praznika "Dan zahvalnosti" u četvrtak, 28. novembra.

Američka medijska kuća NBC navodi da su četiri osobe poginule u odvojenim saobraćajnim nesrećama u Oklahomi, još četiri u dvije nesreće u Texasu, a četvorogodišnje dijete poginulo je prilikom prevrtanja automobila u New Mexicu.

U Californiji, koju je oluja prvu zahvatila protekle sedmice, jedna osoba je poginula prilikom pucanja strujnih kablova, druga zbog pada drveta na automobil, a treća u saobraćajnoj nesreći.

U Arizoni jedna osoba poginula je kada ju je odnijela nabujala voda rijeke Santa Cruz.

Meteorološke službe predviđaju obimne snježne padavine na planinama Appalachian i u Novoj Engleskoj na sjeveroistoku SAD.

Američki auto-savez predviđa da će tokom predstojećeg prazničnog vikenda na putevima širom SAD biti više od 43 miliona ljudi.

SAD