|

SAD: Sukobi pristalica i protivnika Trumpa, uhapšeno 10 osoba

SAD: Sukobi pristalica i protivnika Trumpa, uhapšeno 10 osoba
9
F
FENA
5.3.2017. u 18:39
21
komentara
9

dijeljenja
Širom SAD-a održani su skupovi podrške za Donalda Trumpa, ali i protesti protiv Trumpa, a do problema je došlo kada su se sukobili. Učesnici skupa podrške Trumpu su nosili američke zastave i znakove na kojima su izrazili podršku predsjedniku.
Kako prenosi ABC News, jedan od najnasilnijih skupova je bio u Berkleyju u Kaliforniji. Tamo je 10 osoba uhapšeno nakon što se sukobilo oko 500 pristalica i protivnika Donalda Trumpa.

Policija je izjavila kako su svim silama pokušali odmah prekinuti sukob i identificirati žrtve i osumnjičene. Od 10 uhapšenih, njih petero je optuženo za napad, od čega je četvero optuženo za napad smrtonosnim oružjem.


Jedna osoba je imala nož, a policija je zaplijenila i velik broj cijevi, palica i drvenih komada. Čak su uhapsili i jednu grupu koja je na proteste krenula s ciglama. Hitna je zaprimila najmanje dvije osobe s povredama glave.

U Nashvilleu je također došlo do sukoba te su najmanje dvije osobe uhapšene. U Washingtonu su demonstranti napali policajce, a policija ne želi reći jesu li protestirali protiv Trumpa ili su došli na skup njegove podrške.

U gradovima poput Austina i Phoenixa, protesti su prošli mirno, prenosi index.hr.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...