|

SAD: Spriječen oružani napad na premijeri filma "Sumrak saga: Praskozorje"

SAD: Spriječen oružani napad na premijeri filma "Sumrak saga: Praskozorje"
0
A
Anadolija
17.11.2012. u 12:41
0
komentara
0

dijeljenja
SAD: Spriječen oružani napad na premijeri filma "Sumrak saga: Praskozorje"
Jedna žena u SAD-u je prijavila sina navodeći da je planirao izvesti oružani napad tokom premijere posljednjeg dijela filma "Sumrak“.
U gradu Bolivar u državi Missouri, majka je prijavila dvadesetogodišnjeg sina koji je planirao oružani napad tokom premijere posljednjeg dijela "Sumrak sage: Praskozorje", saopćeno je iz policije.

Mladić Blaec Lammers, koji živi u Bolivaru, uhapšen je nakon što je njegova majka primijetila promjene u njegovom ponašanju i prijavila ga policiji, saopćila je policija.

Majka je primijetila da sin pije tablete za smirenje, a u njegovim stvarima pronašla je dvije vrste oružja i veliki broj metaka.

Policija je saopćila da je uz majčinu pažnju spriječena još jedna tragedija slična onoj koja se dogodila u Denveru u gradu Aurora na premijeri filma "Povratak Batmana“.
Lammers je navodno policiji priznao da je planirao pucati u gledatelje na projekciji filma. Lammers se tereti za prvostepeni oružani napad, terorizam i pokušaj ubistva.

U napadu koji se dogodio za vrijeme kinopremijere filma "Batman The Dark Knight Rises" u Denveru u julu ove godine, ubijeno je 12 osoba, a 58 ih je ranjeno.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.