Nakon četiri sata leta
51

SAD: Sletio avion čiji je pilot prijetio da će se zabiti u Walmartov market

B. R.
Mjesto na kojem je avion sletio (Foto: Twitter)
Mjesto na kojem je avion sletio (Foto: Twitter)
Manji avion, kojim je upravljao 29-godišnjak prijeteći da će se srušiti na jedan od marketa američkog trgovačkog lanca Walmart, je sletio. Ovu informaciju su objavili lokalni mediji, pozivajući se na policijske izvještaje.
Mladić je danas pet sati poslije ponoći ukrao avion sa aerodroma u gradu Tupelo koji se nalazi na istoku američke savezne države Mississippi. Nakon toga je letio iznad grada prijeteći da će se zabiti u spomenuti market. Uhapšen je nakon što je sletio, a objavljena je njegova navodna poruka.

"Molim sve da mi oproste. Nije mi nikad bila namjera nekog povrijediti. Volim roditelje i sestru, ovo nije vaša greška. Zbogom", istakao je.

Iznad grada je letio četiri sata, a u međuvremenu su dijelovi grada evakuirani. Mladić je upravljao manjim avionom "King Air type 1987 Beech C90A". Pretpostavlja se da je bio uposlenik Regionalnog aerodroma Tupelo.

Letjelica je navodno u jednom trenutku nestala sa radara, što je nadležne navelo na zaključak da se srušila ili da je sletila. Još nije poznato zašto je pilot prijetio da će se srušiti na Walmartov market.