Svijet
0

SAD: Priča studentice o ubijanju u učionici

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Erin Sheehan, studentica s univerziteta Virginia Tech ispričala je u ponedjeljak za televiziju CNN kako se pretvarala da je mrtva kako bi izbjegla ubicu koji je ostavio dvadeset leševa na podu učionice za njemački.

"Bila sam na času njemačkog jezika kad je ubica ušao u učionicu i počeo pucati", izjavila je studentica prve godine mehaničkog inžinjerstva, još vidno u šoku.

Bio je naoružan, visok 1,80 metar, mlad, azijatski tip, obučen čudno kao skaut, objasnila je ona.

"Dvaput je prošao kroz učionicu, odmakao se 1,5 metara od vrata i počeo pucati. Imao je odlučan izraz i pogodio je skoro sve osobe u učionici. Ja sam se pretvarala da sam mrtva", kazala je djevojka.

"Izašao je na tridesetak sekundi, zatim se vratio i počeo da puca. Mislim da je čuo kako razgovaramo. Mi smo se naslonili na vrata kako ne bi ponovo ušao", objasnila je ona.

"Ali, vrata nisu htjela da se zatvore, on je triput silom pokušavao ući i počeo je pucati kroz vrata, ali su vrata bila čvrsta, od drveta, bez prozora", kazala je studentica.

Na kraju su ona i još tri studentice izašle u pratnji dvojice policajaca koji su im naredili da trče. "Svi drugi su bili bez svijesti, ili mrtvi, ili teško ranjeni, računajući i profesora". U toj učionici je bilo 25 osoba.