Svijet
0

SAD: Policajac ubio čovjeka koji je tražio pomoć nakon nesreće

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Policajac u North Carolini (SAD) je pritvoren zbog sumnje da je pucao i usmrtio muškarca afroameričkog porijekla, koji je pokušavao dobiti pomoć nakon saobraćajne nesreće.

Trojica policajaca u Charlotti su odgovorili na hitni poziv žene koja je rekla da nepoznati muškarac kuca na vrata njene kuće, pišu američki mediji.

Kad je patrola stigla na mjesto događaja, muškarac, koji je kasnije identificiran kao Jonathan Farrell (24), krenuo je prema policajcima, zbog čega su oni pomislili da ih može ugroziti. Jedan od policajaca je potom izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u muškarca, nakon čega je ovaj preminuo. Istraga je pokazala da je Farrell bio nenaoružan.

Nekoliko sati kasnije policija je pronašla njegov uništeni automobil kojim je udario u jedan nasip koji se nalazio u blizini mjesta na kojem je ubijen. Pretpostavlja se da je nakon saobraćajne nesreće Farrell izašao van kroz zadnji prozor vozila kako bi zatražio pomoć.

Zbog njegovog ubistva uhapšen je policajac Randall Kerrick (24), kojeg se sumnjiči za ubistvo nenaoružane žrtve iz nehata. U policijskom izvještaju se navodi da je on nakon tragičnog događaja bio vidno potresen i shrvan zbog svega što se dogodilo. Druga dvojica policajaca koji su izašli sa njim na teren dobili su plaćeno odsustvo do okončanja istrage o ovom događaju.

SAD