{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


"SAD podržava plan Hamida Karzaija"

F
FENA
28.1.2010. u 10:19
0
0
"SAD podržava plan Hamida Karzaija"
0
"SAD podržava plan Hamida Karzaija"
Richard Holbrooke (Foto: Reuters)
Specijalni američki predstavnik za Afganistan Richard Holbrooke pozdravio je u srijedu odluku odbora Ujedinjenih naroda kojom je pet bivših visokih dužnosnika talibana skinuto s liste sankcija i pozvao na njeno daljnje revidiranje.
Odluka odbora Vijeća sigurnosti uslijedila je uoči današnje konferencije o Afganistanu u Londonu na kojoj će sudjelovati 60 zemalja, prenio je Reuters.

Ambasador Holbrooke je nazvao "dugo očekivanim korakom" odluku na temelju koje pet dužnosnika više neće biti na popisu onih kojima su zabranjena putovanja u inozemstvo i čija je imovina zamrznuta.

On je dodao da će Sjedinjene Države podržati plan afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija kojim se nudi pomirenje talibanskim pobunjenicima ako predaju oružje.

Očekuje se da će Karzai na međunarodnoj konferenciji o Afganistanu predstaviti plan koji treba da pomogne naporima SAD-a i NATO-ovih snaga u Afganistanu da u toj zemlji na jugu Azije bude uspostavljen mir, navela je britanska novinska agencija.

Prema Holbrookeu, cilj konferencije u Londonu je da se razgovara o postepenom prenošenju nadležnosti s američkih i snaga NATO-a na domaće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: