Svijet
3

SAD: Otac koji je sina ostavio u autu istraživao koliko životinji treba da umre u istim uslovima

FENA
Justin Ross Harris
Justin Ross Harris
Pojavljuju se nove informacije u slučaju smrti dvogodišnjeg dječaka iz Georgije u SAD-u koji je umro nakon što ga je otac ostavio u automobilu na vrućini.

Otac, 33-godišnji Justin Ross Harris, optužen je za ubistvo sina Coopera, a istražitelji koji su zaplijenili njegov računar otkrili su da je prije smrti na internetu istraživao koliko je vremena potrebno da životinja umre na sličan način.

Cooper je u autu proveo oko sedam sati, a utvrđeno je da je umro od toplinskog udara. Isprva se vjerovalo da je Harris nenamjerno zaboravio sina u autu.

No, šef policije John R. Houser rekao je kako je policija s vremenom počela vjerovati da je riječ o mnogo težem zločinu. Između ostalog je otkriveno da se Harris vratio u automobil nakon što je prvobitno ondje ostavio sina i ponovno ga napustio.

Međutim, policija naglašava da ne treba donositi neprovjerene zaključke.

"Iz poštenja prema svakome uključenom u ovaj emotivni slučaj tražim da ne donosite zaključke na temelju glasina i sumnji i pustite naš pravni sistem da radi kako je osmišljen", rekao je Houser, a prenosi Dnevnik.hr.

SAD