Svijet
0

SAD: Nesreću preživio samo jedan rudar

FENA
Samo je jedan od 13 rudara preživio nesreću do koje je došlo u ponedjeljak nakon eksplozije u ugljenokopu Sago u Zapadnoj Virdžiniji, rekao je u srijedu glasnogovornik tvrtke International Coal Group Ben Hatfield, nakon što je nekoliko sati ranije objavljena informacija prema kojoj je eksploziju preživjelo čak 12 rudara, prenijela je Hina.

"Samo je jedan preživio. Lagali su nam", rekla je za Reuters nećakinja jednog od poginulih rudara Virginia Dean. Preživio je samo 26-godišnji rudar koji je u kritičnom stanju prebačen u obližnju bolnicu, prenio je France presse.

Članovi obitelji su šokantnu informaciju, prema kojoj je eksploziju preživio samo jedan rudar, doznali tri sata nakon što ih je guverner države Zapadne Virdžinije Joe Manchin obavijestio da je nesreću preživjelo 12 rudara, izvijestio je Associated press.

Eksplozija se dogodila u ponedjeljak rano ujutro na dubini od približno 80 metara i više od tri kilometra od ulaza u rudnik. U utorak navečer još se nisu znali tačni uzroci eksplozije. Jedan od dužnosnika ICG-a Roger Nicholson napomenuo je da bi uzrok nesreće mogao biti grom jer je do eksplozije došlo u vrijeme snažne oluje.