U istragu uključen FBI
73

SAD: Konačno uhapšen osumnjičeni za brutalno ubistvo četvero studenata

B. R.
Za nedavno brutalno ubistvo četvero studenata u američkoj saveznoj državi Idaho osumnjičen je 28-godišnji Byan Cristopher Kohberger koji je danas i uhapšen. Istražnim organima su okolnosti ubistva danima bile umnogome misteriozne.
Kohberger je danas uhapšen u saveznoj državi Pennsylvania, a u istragu je uključen i FBI, prenosi CNN. Uhapšen je nakon što je policija saopćila da je primila 20.000 prijava, od čega je više od 9.000 bilo preko e-maila, 4.500 telefonskih poziva, 6.000 prijava preko digitalnih medija i 300 ispitivanja.
Byan Cristopher Kohberger (Foto: Monroe Co. Correctional Facility)
Byan Cristopher Kohberger (Foto: Monroe Co. Correctional Facility)

Od 13. novembra, kada se ubistvo desilo, tragalo se za bijelim automobilom Hyundai Elantra koji je proizveden između 2011. i 2013. godine.

Ubistvo se u ranim jutarnjim satima desilo u kući u gradu Moscow, savezna država Idaho. Ubijeni su studenti Univerziteta Idaho Kaylee Goncalves, Maddie Mogen, Xana Kernodle i njen dečko Ethan Chapin. Na smrt su izbodeni velikim nožem.

Kako je ranije izvještavao Sky News, mjesec dana nakon napada, niko se nije javio da svjedoči, nije bilo osumnjičenih, nije pronađeno oružje kojim je izvršeno ubistvo i nije bio poznat motiv ubistva. Ovo je bilo prvo ubistvo u Moscowu u posljednjih sedam godina.

Jedan od najzagonetnijih aspekata ovog slučaja jesu preostale dvije ukućanke Dylan Mortensen i Bethany Funke. One su u trenutku zločina bile u spavaćim sobama koje se nalaze u podrumskom prostoru kuće. Kako tvrde, prespavale su napad.

Moscow je grad koji ima 25.000 stanovnika, od čega je 11.000 studenata koji su u velikom strahu nakon brutalnog ubistva kolega.