{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD komentar o ''NATO državi'' na Kosovu: Pretjerivanje

F
23.8.2007. u 10:51
0
0
SAD komentar o ''NATO državi'' na Kosovu: Pretjerivanje
0
SAD komentar o ''NATO državi'' na Kosovu: Pretjerivanje
Američki State Department odbio je u srijedu da komentira optužbe srpskih zvaničnika da sprovođenje plana Marttija Ahtisaarija predstavlja uvod u stvaranje "NATO države", naglašavajući da SAD takve izjave ne smatraju zvaničnim stavom Beograda, kao i da takva retorika ne pomaže uspostavljanju mira i stabilnosti u regiji.
"Sjedinjene Američke Države podržavaju nezavisnost Kosova. Velika većina članica Savjeta sigurnosti, kao i članica Evropske unije i ostali, podržavaju nadgledanu nezavisnost Kosova. Nazivanje Ahtisaarijevog plana 'NATO državom' je preterivanje. Ne smatramo da ova izjava predstavlja zvaničan stav vlade u Beogradu", rekao je portparol State Departmenta Gonzalo Gallegos.

"Ni na čemu zasnovana retorika koja nam ne pomaže, neće nas dovesti bliže onome što shvatamo kao zajedničku želju usmjerenu ka miru i stabilnosti regije", rekao je Gallegos, prenosi Tanjug.

"Nadamo se da će se srpska vlada koncentrirati na saradnju sa kosovskim liderima i 'trojkom' Kontakt grupe kako bi se pronašlo zajednički prihvatljivo rješenje konačnog statusa Kosova. Ahtisaarijev plan će biti osnova novih razgovora. Mi dijelimo istu viziju kao i većina stanovnika Srbije: mir, prosperitet i veze sa transatlantskim i evropskim institucijama", rekao je portparol State Departmenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: