{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sad i Irak usaglasili pregovore o budućim odnosima

F
FENA
27.11.2007. u 11:58
0
0
Sad i Irak usaglasili pregovore o budućim odnosima
0
Sad i Irak usaglasili pregovore o budućim odnosima
SAD i Irak saglasili su se da će 2008. započeti službene pregovore o budućim odnosima dviju zemalja, uključujući veličinu i ulogu američkih snaga koje će ostati u Iraku, objavila je u ponedjeljak Bijela kuća.
Predsjednik George W. Bush i premijer Nuri al Maliki usuglasili su "izjavu o načelima", po kojima će se odvijati pregovori o bilateralnim sporazumima koji će regulirati dugoročne odnose dviju zemalja.

Među ta načela spada odbrana demokratskog Iraka od unutarnjih i vanjskih prijetnji, ohrabrivanje stranih investicija, posebno američkih, kako bi se pridonijelo obnovi i izgradnji, te podrška Iraku da se priključi Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO).

Oni su se također suglasili kako je važno pružiti sigurnosna jamstva da se "odvrati strana agresija protiv Iraka" i podrži borba protiv terorizma, prema izjavi koju je objavila Bijela kuća, prenijela je Hina.

Pregovori, u kojima bi vodeću ulogu imao State Department, trebali bi biti otvoreni na početku godine, s ciljem da se okončaju u julu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: