{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Guantanamo potreban radi zaštite Amerikanaca

F
19.5.2006. u 23:33
0
0
SAD: Guantanamo potreban radi zaštite Amerikanaca
0
SAD: Guantanamo potreban radi zaštite Amerikanaca
Bijela kuća je u petak pravdala postojanje zatvora u Guantanamu potrebom zaštite Amerikanaca.
Reagirajući na nacrt izvještaja Komiteta UN-a protiv torture, glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow je također rekao da se sa zatvorenicima dobro postupa u Guantanamu te da se oni saslušavaju uz poštivanje američkih zakona.

On nije posebno reagirao na poziv Vijeća UN-a da se iskorijeni svaki oblik mučenja koje prakticiraju američke snage sigurnosti u Afganistanu i u Iraku i da se zatvore tajni zatvori u kojima SAD drže osumnjičene za terorizam.

Vijeće je također tražilo od SAD-a da zatvori Guantanamo Bay a da zatvorenike što prije pusti i organizira sudske procese.

Bush je tada rekao "više bih volio da možemo u jednom određenom momentu zatvoriti Guantanamo", rekao je Snow, navodeći nedavne izjave predsjednika na njemačkoj televiziji.

"Mi smo u ratu s neprijateljem i moramo se zaštititi." "Lično bih volio da zatvorim Guantanamo i da se tim ljudima sudi", rekao je tada Bush..

Snow je ponovio da administracija čeka odluku Vrhovnog suda , koja bi mogla biti donešena sljedećih sedmica i onda će se znati da li će se zatvorenicima suditi pred vojnim ili civilnim sudom.

(Fena)zl

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: