{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Guantanamo potreban radi zaštite Amerikanaca

F
19.5.2006. u 23:33
0
0
SAD: Guantanamo potreban radi zaštite Amerikanaca
0
SAD: Guantanamo potreban radi zaštite Amerikanaca
Bijela kuća je u petak pravdala postojanje zatvora u Guantanamu potrebom zaštite Amerikanaca.
Reagirajući na nacrt izvještaja Komiteta UN-a protiv torture, glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow je također rekao da se sa zatvorenicima dobro postupa u Guantanamu te da se oni saslušavaju uz poštivanje američkih zakona.

On nije posebno reagirao na poziv Vijeća UN-a da se iskorijeni svaki oblik mučenja koje prakticiraju američke snage sigurnosti u Afganistanu i u Iraku i da se zatvore tajni zatvori u kojima SAD drže osumnjičene za terorizam.

Vijeće je također tražilo od SAD-a da zatvori Guantanamo Bay a da zatvorenike što prije pusti i organizira sudske procese.

Bush je tada rekao "više bih volio da možemo u jednom određenom momentu zatvoriti Guantanamo", rekao je Snow, navodeći nedavne izjave predsjednika na njemačkoj televiziji.

"Mi smo u ratu s neprijateljem i moramo se zaštititi." "Lično bih volio da zatvorim Guantanamo i da se tim ljudima sudi", rekao je tada Bush..

Snow je ponovio da administracija čeka odluku Vrhovnog suda , koja bi mogla biti donešena sljedećih sedmica i onda će se znati da li će se zatvorenicima suditi pred vojnim ili civilnim sudom.

(Fena)zl

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: