{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Gates se nada dodatnom smanjenu broja vojnika u Iraku

F
15.9.2007. u 14:29
0
0
SAD: Gates se nada dodatnom smanjenu broja vojnika u Iraku
0
SAD: Gates se nada dodatnom smanjenu broja vojnika u Iraku
Foto: Reuters
Američki sekretar za odbranu Robert Gates izjavio je da se nada da će broj vojnika u Iraku moći da se smanji sa sadašnjih 169.000 na oko 100.000, do januara 2009. godine.
Američki predsjednik George Bush naložio je postepeno smanjenje američkog vojnog kontigenta u Iraku, tokom prve polovine 2008. godine, na osnovu plana koji je iznjeo komandant američkih snaga u Iraku general David Petraeus u izvještaju američkom Kongresu ove sedmice.

Plan generala Petraeusa podrazumjeva povlačenje pet borbenih brigada i nekoliko jedinica marinaca, do sredine jula naredne godine. Brigada ima između 3.000 i 5.000 vojnika, prenosi u subotu Reuters.

Gates se nada da će general Petraeus moći da preporuči dodatno povlačenje pet borbenih brigada, oko 20.000 vojnika, u drugoj polovini godine.

"Nadam se da će kada iznese svoju procjenu u martu...general Petraeus moći da saopći da smatra da tempo povlačenja može da se nastavi istom brzinom u drugoj, kao i u prvoj polovini godine", rekao je Gates.

Američki sekretar za odbranu je, međutim, upozorio da će svako smanjenje broja vojnika zavisiti od situacije u Iraku, navela je britanska agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: