{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Gates se nada dodatnom smanjenu broja vojnika u Iraku

F
15.9.2007. u 14:29
0
0
SAD: Gates se nada dodatnom smanjenu broja vojnika u Iraku
0
SAD: Gates se nada dodatnom smanjenu broja vojnika u Iraku
Foto: Reuters
Američki sekretar za odbranu Robert Gates izjavio je da se nada da će broj vojnika u Iraku moći da se smanji sa sadašnjih 169.000 na oko 100.000, do januara 2009. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Američki predsjednik George Bush naložio je postepeno smanjenje američkog vojnog kontigenta u Iraku, tokom prve polovine 2008. godine, na osnovu plana koji je iznjeo komandant američkih snaga u Iraku general David Petraeus u izvještaju američkom Kongresu ove sedmice.

Plan generala Petraeusa podrazumjeva povlačenje pet borbenih brigada i nekoliko jedinica marinaca, do sredine jula naredne godine. Brigada ima između 3.000 i 5.000 vojnika, prenosi u subotu Reuters.

Gates se nada da će general Petraeus moći da preporuči dodatno povlačenje pet borbenih brigada, oko 20.000 vojnika, u drugoj polovini godine.

"Nadam se da će kada iznese svoju procjenu u martu...general Petraeus moći da saopći da smatra da tempo povlačenja može da se nastavi istom brzinom u drugoj, kao i u prvoj polovini godine", rekao je Gates.

Američki sekretar za odbranu je, međutim, upozorio da će svako smanjenje broja vojnika zavisiti od situacije u Iraku, navela je britanska agencija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: