Potvrđeno medijima
4

SAD bile u kontaktu s vojnim zapovjednicima koji su planirali državni udar u Venezueli

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predstavnici američke administracije nekoliko puta su se sastali s vojnim zapovjednicima koji su planirali izvršiti državni udar u Venezueli i na taj način svrgnuti predsjednika Nicolasa Madura, potvrdili su sadašnji i bivši američki dužnosnici CNN-u.

Vojni zapovjednici iz Venezuele stupili su u kontakt s američkom administracijom koja je odbila da podrži sprovođenje državnog udara i svrgavanje Nicolasa Madura.

CNN piše kako Sjedinjene Američke Države nisu pružile nikakvu podršku vojnim zapovjednicima zbog čega su i osujećeni planovi dijela vojnog vrha.

O kontaktima administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa s vojnim zapovjednicima Venezuele prvi je u subotu ujutro izvijestio New York Times, a ova informacija danas je potvrđena CNN-u.

Bijela kuća još uvijek se nije oglasila o navodima medija koji podsjećaju da je Trump ranije izjavio kako ne isključuje čak ni vojnu opciju kada je riječ o rješavanju krize u Venezueli.

Ukoliko se SAD odluče na vojnu opciju to će biti presedan u američkoj vanjskoj politici s obzirom na to da će vojna akcija biti sprovedena kako bi se riješila politička i privredna kriza u južnoameričkoj zemlji.

CNN navodi da se Trump u augustu 2017. godine kod nekoliko savjetnika raspitivao o mogućnosti invazije na Venezuelu.