Svijet
0

SAD: 508 godina zatvora 32-godišnjaku za seksualne napade na tinejdžere

FENA
Jedan 32-godišnji Amerikanac, koji je koristio svoj mladenački izgled kako bi se sprijateljio s tinejdžerima i spolno ih iskorištavao, osuđen je u utorak na 508 godina zatvora, izvijestio je u srijedu lokalni list "Aurora Sentinel" u Coloradu.

Zuri-Kye McGhee je 3. augusta proglašen krivim po 63 tačke optužnice za spolno napastovanje i zlostavljanje djece te nanošenje tjelesnih ozlijeda.

Prema navodima tužitelja, njegove su žrtve bile 18 dječaka i jedna djevojčica, svi u dobi od 13 do 15 godina, a napadi su se događali od 2000. do 2005. godine.

"Okružni tužitelj vrlo je zadovoljan presudom, naš je cilj bio odvojiti McGheea od djece do kraja života. Vjerujem da nikada neći moći tražiti pomilovanje", rekla je glasnogovornica tužiteljstva Kathleen Walsh.

Majci osuđenog, Soledad McGhee (54), sudit će se u februaru 2007. pod optužbom da je pomagala sinu da dođe do žrtava upoznajući ga s obiteljima s malodobnom djecom, iznajmljujući mu stan koji je koristio za napade i vozeći ga da prenoći kod mladih "prijatelja".

Prema svjedočenju jedne od žrtava, McGhee se njemu i njegovim roditeljima predstavljao kao 15-godišnjak. Tužitelji su naveli kako je nekima govorio i da mu je 13 godina, prenijela je Hina.

Roditelji su ga doživljavali kao dobro odgojenog, malo mišićavijeg, usamljenog dječaka, koji živi s ujakom kojeg nikada nema. Pozivali su ga u goste svojoj djeci sa simpatijama, a neki čak i nudili da se preseli kod njih.