Svijet
0

Sablasni klaun prestravio građane Northamptona

Klix.ba
Muškarac odjeven poput sablasnog klauna Pennywise, iz čuvenog horror filma "It", prestravio je građane britanskog grada Northamptona.

Klaun se pojavljuje po čitavom gradu u kasnim noćnim satima i maše prolaznicima, a jedna žena tvrdi da joj je pokucao na vrata i ponudio da opere prozore, iako nije imao nikakve opreme sa sobom.

Nema nikakvog objašnjenja zašto klaun, koji izgleda poput demonskog lika iz horrora „It“, snimljenog 1990. godine prema djelu kultnog autora Stephena Kinga, plaši građane. Čak je postavio i svoju Facebook stranicu, gdje postavlja i komentariše svoje fotografije, potpisane Pennywiseovom frazom "beep, beep".

Prvi put se pojavio u petak 13., i odmah prestrašio veliki broj građana. Samo je nekolicina hrabrijih zaprijetila da će ga napasti ukoliko ga negdje primjeti.

"Toliko mržnje, a nedovoljno ljubavi. Ne, nemam nož sa sobom. To su samo glupe glasine koje šire glupi ljudi", napisao je klaun na svojoj Facebook stranici.

Do sada je primjećen na nekoliko gradskih lokacija, a građani koji pate od koulrofobije (pretjeranog straha od klauna) su van sebe i mole ga da prestane sa svojim aktivnostima.