{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruski ambasadori u Južnoj Osetiji i Abhaziji predali akreditive

F
16.12.2008. u 20:06
0
0
Ruski ambasadori u Južnoj Osetiji i Abhaziji predali akreditive
0
Ruski ambasadori u Južnoj Osetiji i Abhaziji predali akreditive
Ruski ambasadori u Južnoj Osetiji i Abhaziji predali su danas akreditive, saopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova, dodajući da je to logičan slijed događaja poslije ruskog priznanja nezavisnosti dviju otcijepljenih gruzijskih oblasti i uspostavljanja diplomatskih odnosa.
Ambasador u Abhaziji Semjon Grigorijev i ambasador u Južnoj Osetiji Elbrus Kargijev predali su akreditive predsjednicima Sergeju Bagapšu i Eduardu Kokojtiju, prenio je Itar-tas.

"To je logičan razvoj događaja poslije ruskog priznanja dviju južnokavkaskih republika, uspostavljanja diplomatskih odnosa i potpisivanja sporazuma o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći", navelo je u saopćenju rusko Ministarstvo.

Prema ocjeni Ministarstva, otvaranje diplomatskih misija u Suhumiju i Ćinvaliju doprinijet će promoviranju međudržavne saradnje u brojnim oblastima, kao i jačanju sigurnosti i stabilnosti u regiji južnog Kavkaza.

Rusija je 26. augusta priznala nezavisnost Abhazije i Južne Osetije, dvije sedmice po okončanju petodnevnog sukoba ruskih i gruzijskih snaga u tom području.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: