{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruska štampa o Putinovom stavu na samitu vijeća NATO-a

F
2.4.2008. u 09:55
0
0
Ruska štampa o Putinovom stavu na samitu vijeća NATO-a
0
Ruska štampa o Putinovom stavu na samitu vijeća NATO-a
Foto: Reuters
Ruska štampa ocjenjuje da neće biti "političkih sukoba" između NATO-a i ruskog predsjednika Vladimira Putina u Vijeću NATO - Rusija, predviđenom nakon samita Saveza, koji se otvara u srijedu u Bukureštu.
"Neće biti političkih sukoba", ocijenio je zvanični dnevni list Rosijskaja Gazeta.

Rusija očekuje na samitu NATO-a u Bukureštu ozbiljan dijalog i nada se da će biti dostavljeni argumenti, iskreni i pošteni, vezano za objašnjenje zašto NATO nastavlja politiku proširenja ka istoku", izjavio je ruski predstavnik pri Atlantskom savezu Dmitrij Rogozin, a navodi ga ovaj list.

Prema Rosijskaja Gazeti, unatoč razlikama između Moskve i Washingtona vezano za eventualno priključenje Ukrajine i Gruzije NATO-u, "postoji nada" da ruski predsjednik Putin i američki Bush "izbjegnu sukob u Bukureštu".

U svom govoru pred Vijećem Rusija - NATO, Putin će "nastojati da se koncentrira na pozitivne tačke suradnje između Rusije i Atlantskog saveza", vezano za Afganistan, piše list Vremia Novosti, navodeći izvore iz Kremlja.

Činjenica da Vladimir Putin dočekuje američkog pedsjednika u svojoj rezidenciji u Soči, upravo nakon samita NATO-a, doprinijet će njegovoj "suzdržanosti", dodaje dnevni list Izvestia.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: