{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruska mornarica dobija više od 50 novih ratnih brodova

S
3.1.2013. u 18:23
2
15
Ruska mornarica dobija više od 50 novih ratnih brodova
2
Ruska mornarica dobija više od 50 novih ratnih brodova
Foto: Arhiv
Ruska mornarica dobit će više od 50 novih ratnih brodova i plovila do 2016. godine, uključujući strateške nuklearne podmornice i brodove za specijalne operacije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.
"Do 2016. godine borbeni kapaciteti mornarice bit će ojačani sa 18 brodova različitih namjena i funkcija, kao i sa 30 brodova specijalne namjene. Također je planirano da mornarica dobije šest višenamjenskih i strateških podmornica", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će kvalitet nove generacije ratnih brodova i podmornica ruske mornarice biti poboljšan strožijom državnom kontrolom u brodogradilištima.

"Primjena programa brodogradnje predviđa serijsku gradnju, zajedno sa uvođenjem novih tehničkih i modernizacijskih rješenja za svaki novi ratni brod", saopšteno je iz Ministarstva.

Rusija trenutno radi na velikom programu izmjene i modernizacije naoružanja, a očekuje se da će 659 milijardi dolara biti potrošeno za kupovinu oružja do 2020. godine.

Rusko Ministarstvo odbrane najavilo je jučer velike pomorske vježbe u Sredozemnom i Crnom moru za kraj januara, uz učešće ratnih brodova Sjeverne, Baltičke, Crnomorske i Pacifičke flote.

"Cilj vježbi ruske mornarice ovog obima, po prvi put u posljednjih nekoliko decenija, su poboljšanje kontrole, osiguranje i praksa interakcije više rodova i jedinica vojske sa flota u dalekim udaljenim zonama", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će vježbe biti održane u skladu sa planom ruskih oružanih snaga o obuci i vježbama, a njihov cilj je formiranje grupacija snaga različitih rodova i odjeljenja izvan Rusije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: