{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rusija se protivi nacrtu rezolucije protiv Irana

F
3.11.2006. u 11:00
0
0
Rusija se protivi nacrtu rezolucije protiv Irana
0
Rusija se protivi nacrtu rezolucije protiv Irana
Visoki ruski diplomat izjavio je u petak da Moskva neće podržati evropski nacrt rezolucije o Iranu u Vijeću sigurnosti UN-a, javila je novinska agencija Interfax.
"Rusija neće podržati rezoluciju u sadašnjem obliku", izjavio je zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Kisljak, navodi Interfax.

Očekuje se da pet stalnih članica vijeća s pravom veta - SAD, Rusija, Kina, Britanija i Francuska - raspravljaju o predlogu rezolucije ove sedmice u UN-u. I Moskva i Peking su nagovijestili svoje protivljenje.

Rezolucija koju su sačinile Britanija, Francuska i Njemačka zahtijeva od svih zemalja da spriječe prodaju i snabdijevanje materijalima i tehnologijom koji bi mogli doprinijeti iranskome nuklearnom i raketnom programu, prenosi AP.

Rezolucijom se nameće zabrana putovanja i zamrzavaju se sredstva namijenjena za te programe - i također se naređuje zemljama da zamrznu sredstva kompanija i organizacija angažiranih u iranskim nuklearnim i raketnim programima.

Iako su SAD nagovijestile kako je rezolucija preslaba, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sugerirao je da je preoštra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: