|

Rusija prodala oružje za 14 milijardi dolara

Rusija prodala oružje za 14 milijardi dolara
6
F
FENA
17.12.2012. u 22:31
6
komentara
6

dijeljenja
Rusija prodala oružje za 14 milijardi dolara Foto: Ilustracija
Rusija je ove godine u inostranstvu prodala oružje čija vrijednost premašuje 14 milijardi dolara i time premašila prognozu za više od 500 miliona dolara, izjavio je u ponedjeljak ruski predsjednik Vladimir Putin.
Ministarstvo odbrane tokom ove godine sklopilo je nove ugovore vrijedne dodatnih 15 milijardi dolara, kazao je on u Moskvi, javila je Al Jazeera.

Putin je na sastanku Državne komisije za industriju odbrane dodao da Rusija treba raditi na jačanju svoje pozicije na tržištu servisiranja i modernizacije vojne opreme.

Ruska federalna služba za vojnu i tehničku saradnju ranije je prognozirala da će u 2012. godini biti prodato naoružanje u vrijednosti od 13,5 milijardi dolara, prenosi agencija RIA novosti.

Rusija je prošle godine prodala naoružanje u vrijednosti od 13,2 milijardi dolara, što joj je bilo dovoljno da zadrži poziciju drugog najvećeg izvoznika, iza SAD-a.

Amerika je prošle godine širom svijeta prodala oružje vrijedno 34,8 milijardi dolara.

Indija je najveći kupac ruskog naoružanja, a među važnim klijentima su Vijetnam, Mijanmar, Venecuela i države sa Bliskog istoka.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...