{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rusija prekinula vojnu saradnju s NATO-om

F
21.8.2008. u 18:39
0
27
Rusija prekinula vojnu saradnju s NATO-om
0
Rusija prekinula vojnu saradnju s NATO-om
Rusija je u četvrtak obavijestila Sjevernoatlantski savez da do daljnjeg prekida vojnu saradnju s državama koje su njegove članice, saopćio je NATO.
"Rusija nas je obavijestila putem vojnih kanala da je ministar odbrane Ruske Federacije donio odluku da zaustavi međunarodnu vojnu saradnju između Rusije i država članica NATO-a... do daljnjih uputstava", izjavila je NATO-ova glasnogovornica Carmen Romero.

Rusija i NATO su sarađivali u oblastima kao što su proturaketni sistemi manjeg obima, pomorske aktivnosti i stručne razmjene, a ranije ove godine potpisali su sporazum o prijevozu opreme kroz Rusiju namijenjene ratu u Afganistanu, naveo je Reuters.

Romero je rekla da je NATO uzeo u obzir korak Rusije i dodala kako nema informacija da li će on uticati na sporazum o transportu opreme kroz Rusiju.

Države članice NATO-a Norveška, Estonija i Latvija ranije su saopćile da su obaviještene o potezu Rusije, koji je zvanična Moskva povukla nakon što se Alijansa ove sedmice saglasila da normalne veze s Rusijom nisu moguće dok ta zemlja ne povuče vojsku iz Gruzije u skladu s naporima na okončanju sukoba u Južnoj Osetiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: