{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rusija načelno podržala prijedlog rezolucije o Iraku

F
3.8.2007. u 10:45
0
0
Rusija načelno podržala prijedlog rezolucije o Iraku
0
Rusija načelno podržala prijedlog rezolucije o Iraku
Ambasador Ruske Federacije pri Ujedinjenim narodima Vitalij Čurkin načelno je sinoć u New Yorku podržao prijedlog rezolucije Velike Britanije o Iraku, kojom se otvaraju vrata većoj ulozi UN-a u bliskoistočnoj državi, uključujući izgradnju institucija i promociju pomirenja, javljaju agencije.
"Mislim da je to, u suštini, dobar prijedlog. Nešto posla će, svakako, biti potrebno, ali ne vidim neke suštinske probleme", rekao je Čurkin novinarima u sjedištu UN-a, dan pošto je Velika Britanija predstavila prijedlog nove rezolucije.

Velika Britanija je kasno u srijedu navečer predstavila prijedlog nove rezolucije o Iraku, kojom bi bio proširen mandat misiji svjetske organizacije u toj državi.

Po tom prijedlogu osoblje UN-a bi bilo uključeno u, do sada, neuspješne američko-britanske napore da izdejstvuju početak procesa pomirenja, riješe probleme na granicama Iraka i obave pripreme za popis stanovništva.

Prema britanskom prijedlogu, mandat misije UN-a, koja je, do sada, učestvovala u organiziranju izbora, promociji dijaloga među rivalskim stranama i podržavala izgradnju institucija, bila bi produžena na još godinu dana, sa ciljem, "da budu stvoreni uvjeti za regionalni dijalog, uključujući pitanja granica, energije i izbjeglica".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: