{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Rusija je spremna na rat za svoje interese'

F
25.12.2008. u 18:53
0
66
'Rusija je spremna na rat za svoje interese'
0
'Rusija je spremna na rat za svoje interese'
Rusija je spremna upotrijebiti silu kako bi odbranila svoje interese i neće tolerirati pokušaje Zapada da ih ugrozi, rekao je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u televizijskom intervjuu objavljenom u srijedu.
Medvedev je u intervjuu, koji je povodom kraja godine prikazan na svim najvažnijim ruskim televizijskim stanicama, rekao da je ruski rat protiv Gruzije u augustu pokazao da je oštra akcija ponekad neizbježna.

"Ruski interesi moraju biti zaštićeni svim mogućim sredstvima, to je moje duboko uvjerenje. Prije svega međunarodnim pravnim sredstvima... ali, ako je to potrebno, i korištenjem elemenata sile", rekao je Medvedev.

"Ako dođe do napada na živote i dostojanstvo ruskih državljana, ruska pozicija će, naravno, biti jednostavna i oštra. Mi ćemo svuda zaštititi interese svojih državljana", dodao je.

Medvedev je također napao dugoročne planove NATO-a da se proširi na bivše sovjetske republike Ukrajinu i Gruziju.

"Danas osjećam da neki pokušavaju 'staviti Rusiju na njezino mjesto'. Ako su prije nekog vremena, kad je Rusija bila u sasvim drugačijoj poziciji, takvi pokušaji mogli dovesti do nekih rezultata, u današnjoj situaciji ... to je jednostavno nedopustivo", rekao je ruski predsjednik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: