Svijet
0

Rušenje tunela u moskovskom metrou

Foto: AFP
U podzemnoj željeznici na sjeverozapadu Moskve došlo je do rušenja tunela kada je pogođena jedna kompozicija koja je tuda upravo prolazila, saopćile su ruske agencije, precizirajući da, prema prvim dobijenim informacijama, u ovoj nesreći nije bilo žrtava.

Informacija da je jedan od vagona kompozicije zapaljen, koju je objavila Ria Novosti, nije potom bila potvrđena.

"Prema prvim informacijama, nije bilo žrtava. Nije bilo ni požara", izjavio je zvaničnik ministarstva koga navodi agencija Ria Novosti.

Šest spasilačkih ekipa je odmah poslano na lice mjesta kako bi se evakuirali putnici iz oba pavca, saopćili su policijski izvori.

Prema istim izvorima, stub koji je podržavao svod tunela se srušio na treći vagon kompozicije. Nesreća se desila u 11.37 između stanica Vojskovskaja i Sokol.

Prema državnom tužiteljstvu Moskve, uzrok nesreće bi mogli biti građevinski radovi, koji se izvode u ulici iznad samog tunela. Preduzeće, koje nije dobilo dozvolu za rad, upravo je postavljalo veliki reklamni pano. Prilikom tih radova probijen je svod tunela i oštećen vagon kompozicije voza koji je upravo prolazio, objasnilo je tužilaštvo za agenciju Interfax.