{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rupel s Blazyjem o europskoj perspektivi zapadnog Balkana

F
19.5.2006. u 09:28
0
0
Rupel s Blazyjem o europskoj perspektivi zapadnog Balkana
0
Rupel s Blazyjem o europskoj perspektivi zapadnog Balkana
Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel razgovarao je u četvrtak u Parizu sa šefom francuske diplomacije Philippeom Douste-Blazyjem o razvoju bilateralnih odnosa, suradnji u Europskoj uniji i zapadnom Balkanu, objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.
Govoreći o stanju u državama jugoistočne Europe, Rupel je rekao da unatoč rezervama koje Francuska i neke druge države imaju oko sposobnosti EU-a da apsorbira potencijalne nove članice treba nužno održati europsku perspektivu država zapadnog Balkana.

Bez te perspektive došlo bi do poremećaja ravnoteže snaga u regiji, rekao je Rupel.

Kako je prenijela Slovenska press agencija STA, Rupel i Blazy složili su se u ocjeni da je nastavak širenja EU-a na zapadni Balkan potreban, ali uz ispunjene uvjete.

Rupel je u razgovoru posebno istaknuo slučaj Srbije koja se po njegovoj ocjeni zbog neispunjenja suradnje s Haaškim sudom nalazi u teškoj situaciji.

Rupel je među ostalim predstavio i prioritete koje će Slovenija imati tokom svog predsjedavanja Europskom unijom u prvoj polovici 2008. godine, a među njima je i energetska politika. Potvrđeno je da će Francuska sudjelovati na forumu o energetskoj politici Europe i geopolitičkim dimenzijama osiguranja nafte s područja Kaspijskog
jezera koja će se održati na Bledu u augustu ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: