|

Rupel: Nužno riješiti status Kosova

Rupel: Nužno riješiti status Kosova
0
F
FENA
3.12.2007. u 13:06
0
komentara
0

dijeljenja
Rupel: Nužno riješiti status Kosova
Pitanje statusa Kosova nužno treba riješiti, a tome bi pomoglo i brže približavanje država zapadnog Balkana Europskoj uniji, ocijenio je u ponedjeljak slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, govoreći na međunarodnoj konferenciji u Ljubljani.
Konferenciju o predstojećem slovenskom predsjedanju EU organizirali su Centar za međunarodne odnose ljubljanskog fakulteta društvenih znanosti i Transeuropska udruga za europske studije (TEPSA).

Rupel je govorio o zadaćama i prioritetima Slovenije tijekom predsjedanja EU-om, te procesu pridruživanja EU-u država u regiji.

"Kosovo je u prvom redu europski problem i lakmusov test zajedničke vanjske i sigurnosne politike, te europskog jedinstva", rekao je Rupel.

Rupel je naglasio da očekuje da će predsjedanje Slovenije Europskom unijom u prvoj polovici iduće godine pomoći jačanju njenog prestiža i identiteta u međunarodnim dimenzijama. Jedna od važnih uloga Slovenije u prvoj polovici iduće godine bit će i nastojanje da se što prije ratificira reformni ugovor EU-a, a Slovenija će biti među prvim državama članicama koja će ga ratificirati, istaknuo je slovenski ministar vanjskih poslova.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.