{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rumunska vlada prošla na glasanju o povjerenju

F
20.12.2010. u 18:30
0
0
Rumunska vlada prošla na glasanju o povjerenju
0
Rumunska vlada prošla na glasanju o povjerenju
Emil Boc
Vlada rumunskog premijera Emila Boca u ponedjeljak je "preživjela" glasanje o povjerenju, na zahtjev opozicije, treći put ove godine.
Opozicijske stranke, predvođene socijaldemokratima, podnijele su zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje zbog mjera štednje i reformi kako bi ispunila uvjete Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za dobivanje nove tranše kredita.

Opozicija zamjera vladi što je za iduću godinu predvidjela povećanje plata u javnom sektoru samo 15 posto, a u julu ih je smanjila 25 posto.

Opozicija već treći put ove godine podnosi zahtjev za obaranja vlade, ali u tome nije uspjela ni u ponedjeljak nakon što joj je u parlamentu nedostajalo 46 glasova, javile su novinske agencije iz Bukurešta, prenosi Tanjug.

Vlada je prisiljena na mjere štednje kako bi smanjila ogromni deficit u državnom proračunu, jer je to preduvjet za dobivanje novih tranši od 26 milijardi dolara kredita od evropskih financijskih institucija, Svjetske banke i MMF-a.

U okviru mjera štednje vlada je započela i smanjenje glomaznog javnog sektora, što će biti nastavljeno i u idućoj godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: