Svijet
0

Rumunska princeza organizovala borbe pijetlova

SRNA
Jedna rumunska princeza i njen muž, bivši zamjenik šerifa, uhapšeni su u američkoj saveznoj državi Oregon pod optužbama da su učestvovali u organizaciji borbi pijetlova.

Optužnica tereti Irinu Walker (60) i njenog muža Johna Wesleya Walkera (67) da su na svom ranču u blizini gradića Irrigon organizovali borbe pijetlova i nezakonito klađenje, prenijela je agencija AP.

Lokalni mediji navode da je Walker, takođe poznata pod imenom Irina Kreuger, kćerka posljednjeg rumunskog kralja, dok zvanični podaci pokazuju da je njen muž između 1998. i 2003. godine bio zamjenik šerifa.

"Održavanje borbi pijetlova je protivno federalnim zakonima i zakonima svih 50 američkih saveznih država", izjavila je državna tužiteljica Oregona, Amanda Marshall.

Ona je dodala da, osim što predstavljaju varvarsku praksu, borbe pijetlova ugrožavaju javno zdravlje i bezbjednost i podstiču na druga krivična djela.

U optužnici se navodi da je deset različitih borbi pijetlova održano na ranču Walkerovih između aprila 2012. i aprila 2013. godine, što je dnevno donosilo prihode od 2.000 dolara.

"Pijetlovi su na nogama imala pričvršćena sječiva, gledaoci su morali da plaćaju ulaznice, a prodavani su hrana i piće", navodi se u optužnici.

Vezani članci