{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rumunija u zemlje EU 'izvozi' najviše prostitutki

S
Sarajevo-x.com
27.1.2010. u 10:13
0
11
Rumunija u zemlje EU 'izvozi' najviše prostitutki
0
Rumunija u zemlje EU 'izvozi' najviše prostitutki
Istraživanje o prostituciji u Evropskoj uniji pokazuje da je Rumunija nadmašila i Rusiju, tako da je postala zvanično prva država na listi iz koje je došlo najviše prostitutki u države Evropske unije.
U 2006. godini na samom vrhu tabele bile su Rusija, Ukrajina i Rumunija i to po tom redoslijedu. Dvije godine kasnije na treće mjesto je došla Bugarska, nedugo nakon njenog priključenja Evropskoj Uniji.

Podaci su prikupljeni iz javnih zdravstvenih ustanova koje prate i pomažu prostitutkama. Motivi ove studije su da se iznađu što bolji mehanizmi za suzbijanje AIDS-a i ostalih seksualno prenosivih bolesti. Istraživanjem je utvrđeno da je 70 posto prostitutki migriralo iz drugih država u države Evropske unije.

Najveća koncentracija prostitutki koje su migrirale zabilježena je u Velikoj Britaniji, tačnije Londonu gdje ih ima više od 80 posto.

Nakon što su Rumunija i Bugarska ušle u članstvo, prostitutke su dobile priliku da prošire svoj radni teritorij. Mogu da mijenjaju lokacije kad god im to odgovara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: