{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rumsfeld stigao u posjetu Džakarti

F
6.6.2006. u 12:31
0
0
Rumsfeld stigao u posjetu Džakarti
0
Rumsfeld stigao u posjetu Džakarti
Američki sekretar za odbranu Donald Rumsfeld stigao je u utorak u Džakartu u jednodnevnu posjetu s ciljem da potakne vojnu suradnju između Sjedinjenih Država i Indonezije.
Indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono nije skrivao želju da SAD pomogne indonezijskoj vojsci u njenoj modernizaciji nakon dugoga vojnog embarga završenog krajem 2005.

"Nadam se da će vaša posjeta ojačati naše prijateljstvo i našu bilateralnu suradnju, a posebno vojnu", rekao je Yudhoyono primajući Rumsfelda, javlja AFP.

Američki sekretar trebalo bi da se u utorak popodne sastane s indonezijskim kolegom Juwonom Sudarsonom, koji je prošle sedmice izjavio kako namjerava reći Rumsfeldu da se ne upliće u regionalne napore u borbi protiv terorizma.

"Reći ćemo SAD-u da bi borba protiv terorizma uz korištenje njihovih metoda bila samo štetna po SAD jer bi to jednostavno izazvalo više bijesa i osjećaje revolta protiv Amerike", rekao je Sudarsono.

Washington je ponovo uspostavio kompletne vojne veze sa Džakartom u novembru 2005. nakon vojnog embarga nametnutog Indoneziji zbog mnogobrojnih kršenja ljudskih prava indonezijskih vojnika u Istočnom Timoru 1991. i 1999.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: