{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruecker: Nema Republike Srpske na Kosovu

F
29.12.2006. u 15:41
0
0
Ruecker: Nema Republike Srpske na Kosovu
0
Ruecker: Nema Republike Srpske na Kosovu
Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker izjavio je da je uvjeren da prijedlozi za decentralizaciju Kosova, koji će biti sadržani u paketu glavnog pregovarača UN-a o statusu Kosova Marttija Ahtisaarija, neće voditi ka stvaranju Republike Srpske na Kosovu, a kosovski dužnosnici najavljuju da će Kosovo na proljeće dobiti neovisnost.
Ruecker je u intervjuu za prištinski dnevnik "Kosova Sot" podsjetio da je Kontaktna skupina jasna u stajalištu da neće biti podjele Kosova i da je to poznato svim zainteresiranim stranama.

On je izjavio da je provedba međunarodnih standarda na Kosovu dobila pozitivne ocjene te iznio svoj dojam s nedavne sjednice Vijeća sigurnosti UN-a po kojem je većina članica svjetske organizacije shvatila da provedba standarda ne treba biti zapreka rješenju statusa Kosova već naprotiv- što se prije dođe do rješenja brže će se provoditi sve reforme i uspostaviti međunarodni standardi.

Ruecker je izrazio uvjerenost da će Ahtisaari uspjeti na vrijeme okončati pregovarački proces o statusu Kosova i podsjetio da bi bilo kakve jednostrane odluke bile neprihvatljive za međunarodnu zajednicu.

Kosovski dužnosnici i političari, među njima i predsjednik Fatmir Sejdiu, u prigodnim su izjavama na kraju godine poručili da će Kosovo dobiti neovisnost u proljeće sljedeće godine i da će u rujnu postati članicom UN-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: