|

Romsku porodicu iz BiH u Njemačkoj zaustavili bez dokumenata: Policajce iznenadio prizor u autu

Romsku porodicu iz BiH u Njemačkoj zaustavili bez dokumenata: Policajce iznenadio prizor u autu
6
A. D.
23.8.2019. u 12:46
50
komentara
6

dijeljenja
Romsku porodicu iz BiH u Njemačkoj zaustavili bez dokumenata: Policajce iznenadio prizor u autu Ilustracija: Shutterstock
Njemačka policija zaustavila je vozilo u kojem se nalazila sedmočlana romska porodica iz BiH koja je pokušala da uđe u ovu državu bez važećih dokumenata.
Zaustavljeni su u srijedu u mjestu Fussen na jugozapadu Njemačke, a lokalni mediji su prenijeli da je policajce zatekao neobičan prizor u samom vozilu.

Naime, nakon što su policajci počeli pregledati vozilo, uočili su da je petero djece razbacano po vozilu. Neki od njih su ležali na podu automobila, a drugi na sjedištu. A nijedno od djece nije bilo vezano.

Nadalje, izvještava se da je ovoj porodici Njemačka već odbila zahtjev za azil, a protiv oca su pokrenuti i neki krivični procesi u toj državi. Povrh toga, ovog muškarca tražile su policijske agencije zbog određenih krivičnih djela.

On je policajcima ispričao kako s porodicom već neko vrijeme živi u Italiji te da je u Njemačku došao kako bi izvadio određene dokumente koji mu nedostaju. Njima je u konačnici zabranjen ulazak u Njemačku te su predati u nadležnost austrijske policije.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...