Oglasio se nakon napada
0

Rogozin: Za osam godina ovo mjesto nijednom nije granatirano, neko je poslao informacije

I. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši šef državne korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin prokomentarisao je granatiranje hotela u Donjecku, usljed čega je povrijeđen. Mediji su ranije pisali da je Rogozin tamo proslavio rođendan.
Prema riječima bivšeg šefa Roskosmosa, granatiranje hotela nije bilo slučajno, jer "za osam godina neprijatelj nikada nije granatirao ovo mjesto". On je sugerisao da bi neko mogao da "odati" informacije, ali Rogozin nije precizirao kakve su informacije mogle procuriti i da li sebe smatra direktnim ciljem granatiranja.

“Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i mirnoj atmosferi nakon povratka iz jedne od naših dobrovoljačkih jedinica. U ovom hotelu živimo zadnjih nekoliko mjeseci. Oko 19:45 bilo je nekoliko visoko preciznih pogodaka, uključujući i mjesto gdje smo se nalazili. Kalibar 120 ili 150 mm. Istraga će utvrditi datalje", napisao je Rogozin na svom Telegram kanalu.

Uz poruku objavio je video iz hotela nakon granatiranja.

Prema riječima šefa anektirane DNR Denisa Pušilina, dvije osobe su poginule od posljedica granatiranja. Pored Rogozina, ranjen je i premijer samoproglašene republike Vitalij Hocenko.