{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji ubijenog dječaka Muhameda moraju napustiti Njemačku

3.11.2015. u 15:41
22
71
Roditelji ubijenog dječaka Muhameda moraju napustiti Njemačku
22
Roditelji ubijenog dječaka Muhameda moraju napustiti Njemačku
Porodica Januzi u Njemačku je došla prošle godine
Roditelji Muhameda Januzija, dječaka koji je ubijen u Njemačkoj, moraju napustiti ovu državu jer im je Savezna služba za izbjeglice odbila zahtjev za azil, s obzirom na to da se BiH nalazi na spisku sigurnih zemalja.
Ipak, moći će ostati sve dok se ne okonča suđenje Silviu S., glavnom optuženom koji je priznao ubistvo dječaka. Muhamedova majka Aldijana pojavit će se kao jedna od glavnih svjedokinja.

Naime, njemačke vlasti ocijenile su da je zemlja porijekla Muhamedovih roditelja sigurna, te da im ne prijeti smrtna opasnost ili opasnost lišavanja slobode ukoliko se vrate.

Silvio S. se tereti za ubistvo malog Muhameda iz BiH i još jednog dečaka Elijasa, a mediji pišu da se u oba slučaja desilo i silovanje.

Četvorogodišnji Muhamed je nestao 1. oktobra ispred prihvatnog centra za izbjeglice, gdje se nalazio s porodicom, prenosi Bild.

Majka je Muhameda, kako navode mediji, nakratko ispustila iz vida, nakon čega je nestao.

Policija je tada krenula u potragu, a državno tužilaštvo i dvije osobe su raspisali nagradu do ukupno 20.000 eura za one koji imaju informaciju o otmičaru malog Muhameda.

Objavljen je i videosnimak potencijalnog otmičara sa sigurnosnih kamera. Na snimku se mogao vidjeti Silvio S. kako u jednoj ruci nosi plastičnu kesu, a u drugoj vodi dječaka za ruku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: