{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Robinson pozvao vlasti u BiH da daju punu podršku Sudu BiH

F
4.2.2009. u 16:43
0
0
Robinson pozvao vlasti u BiH da daju punu podršku Sudu BiH
0
Robinson pozvao vlasti u BiH da daju punu podršku Sudu BiH
Predsjednik Haškog tribunala sudija Patrick Robinson pozvao je vlasti u Bosni i Hercegovini da osiguraju svu neophodnu podršku Sudu BiH i ostalim pravosudnim institucijama kako bi mogli nastaviti sa svojim radom. On se također nada početku efikasne provedbe nedavno usvojene strategije o nacionalnim sudovima za ratne zločine, saopćila je na redovnom sedmičnom brifingu za novinare glasnogovornica ICTY-a Nerma Jelačić.
"Tribunal je dao enormnu podršku uspostavi pravne države u regiji držeći odgovornima najviše počinioce, uspostavom činjenica koje ih vežu za najteže zločine, pomaganjem u stvaranju nacionalnih organa za krivično gonjenje ratnih zločina i predajom ekspertize, dokaza i slučajeva lokalnim vlastima", izjavila je Jelačić.

Predsjednik Robinson namjerava posjetiti Bosnu i Hercegovinu u bliskoj budućnostti u cilju dodatne dogradnje tih napora u saradnji s lokalnim vlastima. On, u međuvremenu, vjeruje da će lokalni političari iskoristiti svoje ovlasti i ispuniti svoje obaveze u reformama pravne države i podršci kako nacionalnim tako i međunarodnim sudovima za ratne zločine, saopćila je Jelačić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: