U Obaminoj administraciji
0

Robert Gibbs bit će glasnogovornik Bijele kuće

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Robert Gibbs bit će glasnogovornik Bijele kuće u administraciji novoizabranog američkog predsjednika Baracka Obame, objavila je u subotu Obamina tranzicijska ekipa.

Gibbs je bio glasnogovornik Obamine predizborne kampanje, a trenutno je glasnogovornik tranzicijskog tima. Na mjestu glasnogovornika Bijele kuće imat će jednu od najuočljivijih uloga u novoj administraciji.

Gibbs (37), rodom iz Auburna u Alabami, ranije je radio za senatora Fritza Hollingsa, Demokratski senatski odbor i predsjedničku kampanju senatora Johna Kerrya 2004. godine.

Ellen Moran, izvršna direktorica washingtonske udruge za potporu žena demokratskih kandidakinja 'EMILY's List', koja je pomagala predsjedničku kandidaturu Hillary Clinton, bit će direktorica komunikacija u Obaminoj administraciji, prenose agencije.

Moran je ranije radila za sindikalnu federaciju AFL-CIO, koordinirajući aktivnosti prema Wal-Martu, divovskom maloprodajnom lancu koji priječi sindikalno udruživanje svojih radnika. Njezin zamjenik biti će Dan Pfeiffer, trenutno direktor komunikacija Obaminog tranzicijskog tima.

"Ti će pojedinci popuniti ključne uloge, donoseći širinu i iskustvo koje može pomoći da naša administracija promiče prosperitet i sigurnost za Amerikance", rekao je Obama u pisanom saopćenju.