|

Robert Gates u iznenadnoj posjeti Afganistanu

Robert Gates u iznenadnoj posjeti Afganistanu
0
F
FENA
3.12.2007. u 19:44
0
komentara
0

dijeljenja
Robert Gates u iznenadnoj posjeti Afganistanu Foto: Reuters
Američki ministar odbrane Robert Gates stigao je u ponedjeljak u iznenadnu posjetu Kabulu kako bi procijenio rezultate borbe protiv terorizma u Afganistanu, koji se suočava s pojačanim nasiljem talibana i boraca Al-Qaide.
"Nasilje u Afganistanu u posljednje dvije ili tri godine na općem planu je pojačano", rekao je Gates u ponedjeljak novinarima na kratkoj etapi u Džibutiju.

"Brinem se kako uspostaviti napredak na terenu a želim posebno biti informiran o situaciji na jugu zemlje gdje je nasilje najjače", rekao je on.

Ovo je treća posjeta Gatesa ovoj zemlji otkako je došao na čelo Pentagona krajem 2006., računajući da su i nemiri u Pakistanu imali vidljive posljedice na Afganistan", dok je nedavna politička kriza u Islamabadu izazvala slabljenje nadzora s pakistanske strane granica i borbe protiv terorizma", rekao je on.

"Posmatramo prve znake pojačanja aktivnosti od strane Al-Qaide " u Afganistanu, rekao je visoki dužnosnik Pentagona, dok je teroristička islamistička grupa trpi velike neuspjehe u Iraku.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.