|

Rim: Međunarodni kongres o ontogenezi i ljudskom životu

Rim: Međunarodni kongres o ontogenezi i ljudskom životu
0
F
FENA
11.11.2007. u 13:32
0
komentara
0

dijeljenja
Rim: Međunarodni kongres o ontogenezi i ljudskom životu
U Rimu će se od 15. do 17. studenoga održavati međunarodni kongres o ontogenezi i ljudskom životu na temu "Znanost i vjera u Trećem tisućljeću: identitet embrija", javlja KTA.
Riječ je o vrlo važnoj temi za cijelo društvo, koja postavlja nezaobilazna pitanja o čovjeku i poziva znanost i vjeru da utvrde identitet embrija. Na skupu će se sučeliti različita znanstvena područja i raspravljati o pojmovima osobe i organizma s raznih stajališta biološkog, biomedicinskog, filozofskog, teološkog, bioetičkog i pravnog.

Nadbiskup Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu istaknuo je da je odnos između znanosti i teologije odlučujući i da ga valja održavati s puno pozornosti.

"I vi ste svjesni kako se danas ide naprijed uz brojne stereotipe i s crkvene strane, osim onih s laičke", napomenuo je te dodao kako je stoga vrlo važno nastaviti razgovor o tome i to na živ i slobodan način.

"Posebice je važno voditi računa o tri važna pravca poučavanja i to o akademskom obzoru, koji ne znači neposredno širenje, potom druga razina je razina istraživanja i to je jedno od najosjetljivijih i najtežih područja, između ostaloga i zbog toga što jasno obuhvaća 'okrutne' ekonomske probleme", kazao je nadbiskup.

Društvo koje ne istražuje, koje si ne postavlja pitanja, oronulo je, umorno i teško društvo. Današnji si svijet više ne postavlja pitanja, kazao je nadbiskup, te kao treću razinu istaknuo samo širenje spoznaja.

Na koncu je nadbiskup Ravasi istaknuo ulogu teološkog razmišljanja kojemu treba omogućiti da uđe u znanstvenu raspravu kako bi ona imala istinski osjećaj za čovjeka.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.