{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rice želi "ozbiljan i važan" međunarodni sastanak o Bliskom istoku

F
19.9.2007. u 10:10
0
0
Rice želi "ozbiljan i važan" međunarodni sastanak o Bliskom istoku
0
Rice želi "ozbiljan i važan" međunarodni sastanak o Bliskom istoku
Foto: Reuters
Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u srijedu da ove jeseni želi organizirati "ozbiljnu i značajnu" međunarodnu konferenciju u cilju "pokretanja izraelsko-palestinskog mirovnog procesa".
"Ovaj sastanak treba, na bitan način, da podrži aktivnosti i mirovne napore dviju strana da, što je moguće prije, postave temelje za pregovore o palestinskoj državi", rekla je šefica američke diplomatije novinarima u avionu kojim je putovala za Bliski Istok.

"Mislim da svi žele da taj sastanak bude ozbiljan i značajan. Mislim da on treba da razmatra temeljna pitanja i ne očekujemo ništa drugo", dodala je Rice prije slijetanja u Shanon, u Irskoj.

Ono što je važno jeste to da svi oni koji su zainteresirani za ta pitanja, a tu spadaju sve strane, države regiona i određeni broj međunarodnih aktera kao što je "kvartet", žele sastanak koji će pokrenuti izraelsko-palestinski mirovni proces", nastavila je ona, izričito isključujući učešće Sirije na sastanku.

"Niko ne želi sastanak na koji će ljudi doći i govoriti, i samo govoriti. Želimo pokrenuti ovu stvar", zaključila je Rice, čija je ovo šesta turneja po regionu od početka godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: