{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rice želi "ozbiljan i važan" međunarodni sastanak o Bliskom istoku

F
19.9.2007. u 10:10
0
0
Rice želi "ozbiljan i važan" međunarodni sastanak o Bliskom istoku
0
Rice želi "ozbiljan i važan" međunarodni sastanak o Bliskom istoku
Foto: Reuters
Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u srijedu da ove jeseni želi organizirati "ozbiljnu i značajnu" međunarodnu konferenciju u cilju "pokretanja izraelsko-palestinskog mirovnog procesa".
"Ovaj sastanak treba, na bitan način, da podrži aktivnosti i mirovne napore dviju strana da, što je moguće prije, postave temelje za pregovore o palestinskoj državi", rekla je šefica američke diplomatije novinarima u avionu kojim je putovala za Bliski Istok.

"Mislim da svi žele da taj sastanak bude ozbiljan i značajan. Mislim da on treba da razmatra temeljna pitanja i ne očekujemo ništa drugo", dodala je Rice prije slijetanja u Shanon, u Irskoj.

Ono što je važno jeste to da svi oni koji su zainteresirani za ta pitanja, a tu spadaju sve strane, države regiona i određeni broj međunarodnih aktera kao što je "kvartet", žele sastanak koji će pokrenuti izraelsko-palestinski mirovni proces", nastavila je ona, izričito isključujući učešće Sirije na sastanku.

"Niko ne želi sastanak na koji će ljudi doći i govoriti, i samo govoriti. Želimo pokrenuti ovu stvar", zaključila je Rice, čija je ovo šesta turneja po regionu od početka godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: