{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rice želi jače sankcije Zimbabveu

F
FENA
22.12.2008. u 20:00
0
7
Rice želi jače sankcije Zimbabveu
0
Rice želi jače sankcije Zimbabveu
Foto: AFP/Getty Images/File
Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u ponedjeljak kako namjerava da se konsultira sa saveznicima SAD-a o pojačavanju međunarodnih sankcija Zimbabveu.
"Želim konsultacije s našim saveznicima, naročito s nekim od naših afričkih saveznika i s Britancima", izjavila je američka tajnica u intrevju agenciji AFP o eventualnim mjerama UN-a protiv režima predsjednika Roberta Mugabea kojeg smatraju krivim za epidemiju kolere u toj zemlji.

"Mislim da je uveliko vrijeme da međunarodna zajednica pojača sankcije protiv tog režima", dodala je ona. Mi smo zamrznuli imovinu, a sad se razmišlja o mogućnosti da te mjere budu internacionalizirane".

Rice je nedavno kritizirala Južnu Afriku koja i dalje zagovara pregovore o jedinstvenoj vladi u Zimbabveu, usprkos humanitarnoj i političkoj krizi u kojoj se nalazi ta zemlja.

"Ono što se događa u Zimbabveu je nezamislivo", kazala je Rice.

U epidemiji kolere je umrlo više od 1.000 ljudi, a više od 18.000 je oboljelo od augusta. Ako se ništa ne poduzme, moglo bi oboljeti 60.000 ljudi, procjenjuju međunarodne organizacije koje smatraju da polovini stanovništva prijeti glad zbog propadanja ekonomije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: