{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rice: Konferencija o Bliskom istoku bit će "ozbiljna i bitna"

F
15.10.2007. u 19:28
0
0
Rice: Konferencija o Bliskom istoku bit će "ozbiljna i bitna"
0
Rice: Konferencija o Bliskom istoku bit će "ozbiljna i bitna"
Američka državna tajnica Condolleezza Rice izjavila je u ponedjeljak u Ramallahu da će očekivana konferencija o Bliskom istoku biti "ozbiljna i bitna" i potvrdila da će se ona održati u Annapolisu, blizu Washingtona.
"To će biti ozbiljna i bitna konferencija koja će unaprijediti formiranje palestinske države", kazala je Rice poslije razgovora s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abbasom.

Za vrijeme zajedničke konferencije za štampu koju je održala s Abbasom Rice je, govoreći o "novembarskom dokumentu", što znači o zajedničkoj deklaraciji do koje Izraelci i Palestinci pokušavaju da dođu prije konferencije, indirektno potvrdila da će se konferencija održati sljedećeg mjeseca.

"Oni neće pokušati da reguliraju sve u novembarskom dokumentu, ali on treba da bude ozbiljan, bitan i konkretan", kazala je ona.

Američki predsjednik George W. Bush, na čiju inicijativu treba da se održi konferencija, napravio je od stvaranja palestinske države "jedan od najvažnijih prioriteta svoje administracije u periodu do isteka svog mandata", naglasila je Codoleezza Rice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: