Svijet
0

Republikanci: Trump se treba izviniti Obami za lažne tvrdnje o prisluškivanju telefona

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Republikanac Will Hurd, član Obavještajnog odbora i bivši agent CIA-e, izjavio je u nedjelju kako misli da je konačno vrijeme da se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izvini Baracku Obami za lažne tvrdnje u vezi s prisluškivanjem, prenosi Huffingtonpost.

Hurd je drugi čovjek iz reda republikanaca koji je izjavio da je Trump osoba koja nerado priznaje bilo kakve greške i koji se treba izviniti bivšem američkom predsjedniku Baracku Obami zbog svojih nepotkrijepljenih tvrdnji da mu je prisluškivan telefon u Trump Toweru.

Republikanci su se borili za odbranu Trumpa nakon što je u više navrata insistirao da mu je Obama prisluškivao telefon tokom kampanje. S obzirom na to da Trump nije imao nikakvih dokaza da to dokaže, neki republikanci su promijenili mišljenje.

Hurd je istakao kako izvinjenje ne zaslužuje samo Obama već i zvaničnici Velike Britanije.

"Moramo biti sigurni da svi radimo zajedno. Živimo u opasnom svijetu i ne možemo ništa učiniti sami. I Obama i zvaničnici Velike Britanije zaslužuju izvinjenje od Trumpa", rekao je on i dodao kako to Trumpa sigurno "neće boljeti".

Senatorka SAD-a Susan Collins izjavila je u nedjelju na za NBC da prvo želi da Trump objasni svoje komentare prije nego što se ona izjasni da li se on treba izviniti Trumpu.