{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rehn: EU se drži svojih obećanja prema zemljama jugoistočne Evrope

F
5.7.2007. u 11:10
0
0
Rehn: EU se drži svojih obećanja prema zemljama jugoistočne Evrope
0
Rehn: EU se drži svojih obećanja prema zemljama jugoistočne Evrope
Ollie Rehn
Evropska unija se drži svojih obećanja prema zemljama jugoistočne Evrope, premda je oprezna prema novim obavezama kako bi izbjegla prekoračenje svojih kapaciteta, izjavio je komesar EU za proširenje Olli Rehn, govoreći na konferenciji u Berlinu posevećenoj njemačkom predsjedavanju Unijom u proteklih šest mjeseci.
Rehn je istaknuo da je proširenje i dalje jedna od ključnih politika Unije, na osnovu jasnih i dobro utemeljenih uvjeta.

"Vrata Evropske unije su otvorena za zemlje sa evropskom perspektivom kada svaka od njih ispuni rigorozne uvjete", kazao je on.

Komesar Rehn je također naglasio da će uloga EU na Kosovu biti veliki test njenih kapaciteta da se suočava sa sigurnosnim izazovima na vlastitom kontinentu, u svom prednjem dvorištu odnosno budućoj "domaćoj teritoriji".

"Obavezali smo se da preuzmemo odgovornost za ovo pitanje. Buduća stabilnost na našem kontinentu je ulog, kao i naš kredibilitet u vanjskoj politici. EU je privržena stvaranju demokratskog, multietničkog i ekonomski održivog Kosova", rekao je evropski komesar za proširenje Olli Rehn.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: